Friday, February 26, 2010

pengakuan

sebelum subuh aku berhubung dengan lelaki yang jauh diperantauan
yang bukan lagi kekasih aku sebenarnya
dia bilang dalam nyanyian

"if you need me, call me
no matter where you are
no matter how far
just call my name
i'll be there in a hurry
you don't have to worry"

aku teringat bait-bait kata dalam ayat tersebut
lalu membalas

"remember the day
i set you free"

pantas dia memotong

"i told you
you could always count on me
from that day on I made a vow
i'll be there when you want me
some way,some how"

dia bilang lagi

"no wind, no rain
my love is alive
way down in my heart
although we are miles apart
if you ever need a helping hand
i'll be there on the double
as fast as I can"

mungkin benar kita cuma ditakdirkan berkasih untuk seketika
tetapi berkawan untuk selamanya


sekarang 'officially' aku 'single'
berseorangan
tidak lagi berdua


ps, selamat jalan cinta!

Thursday, February 25, 2010

buah hati

memperkenalkan!

satu:

'dak'

'dak' adalah hadiah dari seseorang yang sangat aku cinta pada waktu itu


'dak' dah lembik
tak gebu macam hari pertama aku dapat dia dulu
mungkin sebab selalu kena himpap kot

mana-mana pergi aku mesti bawa 'dak'

*aku pernah tertinggal 'dak' dekat residence desa port dickson masa bercuti dengan kawan-kawan sekolah
meraunglah aku bila balik rumah cari 'dak' tak jumpa
nasib housekeeping tuh baik tolong simpankan
itupun selepas aku bercakap dengan dia adik aku yang punya
harharhar

lepas tu lone pun pergi teman aku ambil 'dak'
walaupun lone tak suka 'dak'
tapi lone teman juga
terima kasih lone kerana memahami saya pada waktu itu~


dua:

'dakdak'

'dakdak' cacat
sebab kena makan dengan anak buah aku 'syafiq'
masa umur dia setahun++

maafkan aku ye 'dakdak'
kerana lalai menjaga kamu

'dakdak' ada kembar
tetapi kembarnya telah aku berikan pada orang yang aku rasa paling layak menerimanya pada waktu itu
tak tahulah kembar 'dakdak' masih wujud atau tidak
harap-harap ia tidak hilang ditelan zaman ye!

tiga:

'qapy'

aku tak ingat asal-usul qapy
entah dari mana dapat pun aku tak pasti
mungkin ada orang bagi
tak pun aku rembat dari siapa-siapa
:P


'qapy' & 'dakdak' kawan baik

hidup dalam kotak rahsia yang sama sejak 5 tahun lepas
sejak 'dakdak' kena makan
aku tak pernah pisahkan diorang walaupun sesaat


'dakdak' & 'qapy' tak geng dengan 'dak'
sebab diorang jeles 'dak' tidur dengan aku
bukan aku nak pilih kasih
tapi 'dakdak' & 'qapy' kecil sangat
jadi aku kena beri perhatian yang khusus
takut nanti jahanam pula

..........

boleh sawan 7 keturunan aku kalau hilang ketiga-tiga benda ni


ps, jangan salah faham kawan-kawan
aku belum gila

Tuesday, February 23, 2010

mukadimah

sejak akhir-akhir ini
sejak pulang dari bali
indonesia begitu dekat dihati aku
aku kurang pasti kenapa perasaan itu perlu hadir
padahal bali bukan destinasi pertama aku di indonesia

mungkin ada yang memanggil secara halus
atau mungkin aku sememangnya sudah jatuh cinta dengan indonesia
negara yang begitu kuat dengan semangat perjuangan
dan juga nilai-nilai seni yang tiada bandingan

maafkan aku malaysia kerana terlalu memuji
bukan aku tidak tahu kadang-kala memang kamu suka bermusuhan
ibu bapaku juga bukan penggemar indonesia
ada sahaja kata-kata mereka yang kurang senang ditelingaku
bantahan mereka juga selalu mengundang kekecewaan dalam kehidupan aku

ah pedulikan mereka
itu hanya satu pandangan yang berbentuk peribadi
pertelingkahan negara yang tidak perlu aku campuri
biarkan mereka menyelesaikan urusan dengan cara mereka sendiri
aku disini hanya perlu mensyukuri
setiap apa yang terjadi punya hikmah tersendiri

berbalik kepada indonesia
tentu ada dikalangan teman-teman rapatku tersenyum sinis ketika membaca
yang mana tahu pasti akan meneka
mengagak-ngagak dengan apa yang terjadi

responku hanya "he he he he"
tiada jawapan yang dapat aku berikan
hanya senyum malu yang mampu aku ukirkan

ala biasalah

perasaankan memang mudah hadir sesuka hati
aku akui aku bukanlah hamba cinta yang sejati
banyak ruang sayang yang boleh aku penuhi
mana yang faham
biarkan mereka menilai sendiri

..........

sebagai apresiasi
aku akan ke surabaya & jogja pada 16 april ini
ke bandung & jakarta juga sekali

bikin apa?

bercuti-cuti lah lagi!
:D


ps, itu saja yang aku nak bagitahu pun
jelir lidah

Friday, February 19, 2010

tell me who are you..

I was wondering myself
who reads my blog?
especially the one who came from Indonesia

..........

i have reasons for asking
anyway,
do visit again sometime
:D


ps, i don't bite people!

Thursday, February 18, 2010

heart-broken

.problems have to be solved within ourselves first.

anyway,
whose fault it is or who's the victim is just a matter of perception

i personally no longer want to feel anger towards anyone
life is too short for that


ps, enough said!

Wednesday, February 10, 2010

semua jadi satu

cinta adalah kenangan
rasanya tak mudah dilupakan
cinta adalah kenangan
indahnya tak mudah dibayangkan

tangisan dan tawa serta riang canda
berjuta benci juga rindu
semua tumbuh jadi satu

khayalan yang nyata angan angan
berjuta mimpi dan harapan jadi satu

kan kuingat dan selalu kubawa
bisikan mu oh kasihku
khayal riang canda
semua tumbuh jadi satu


ps, tak mahu tamak

Tuesday, February 9, 2010

haishh BALI lagi!

26 jan 2010:


parasailing


flying fish


kecak dance dekat uluwatu temple


pandangan dari uluwatu temple


ganesha seafood restaurant/cafe



watermelon juice


chili mussels


kangkung goreng belacan


sotong goreng tepung


ketam sweet & sour


udang bakar


makanan saya
:D


27 jan 2010:

dalam sampan otw tengok dolphin


bot-bot lain yang nak tengok dolphin juga


ini saja gambar yang mampu saya ambil
camera sony pink saya tak cukup pantaslah
tapi kalau dalam video banyak la & boleh nampak dolphin dengan jelas
taklah macam dalam gambar ini serupa ikan jerung pun ada


mahu jadi minah jawa bukan minah hindu ye
:P


di temple yang tak tahu nama
ini temple yang digunakan oleh orang-orang awam untuk sembahyang
bukan untuk lawatan


makan tengahari dekat gunung kintamani
mahal & tak sedap!


kopi luwak yang terkenal kerana enak & mahal
ada sejarah disebalik kopi luwak ni
kalau rajin sila google tapi jangan geli pula nanti
gagagaga~

100gm = 600 ribu rupiah



mari rasa kopi dengan percuma




di temple goa gajah
dekat sini banyak jual bag-bag kulit
harganya murah & berpatutan ye!


kalau pergi bali sila shopping sakan di sini sebab lebih murah jika dibandingkan di kuta


padi bukit dekat tegalalang

maaf!
badan saya sangat besar sehingga menghalang pemandangan anda
ngeh ngeh ngeh~


28 jan 2010:

monkey forest alas kedaton


pandangan dari alas kedaton




taman ayun the royal family temple
apa yang royal'nya tak pastilah saya





tanah lot temple
kalau datang bali wajib datang sini
cantik~


dekat kelab bounty


tak pasti sama ada ini pertandingan badan cantik atau pakaian mandi
sangat geli ye melihat lelaki pakai macam itu
pakai boxer cukup!


candid yang poyos~


29 jan 2010:








sewaktu bali hai reef cruise
sangat best ye disini
lepak di tengah-tengah lautan
boleh berlagak seperti orang kaya walaupun realitinya tak berduit
:P



suka DENGKI lah manusia haram ni
baya terjun taknak pula dia kacau!


terjunan farid
gambar terbaik saya setakat ini
susah nak tangkap sebab bukan underwater camera dslr



dalam kapal selam tengok ikan & coral
tak payah susah-susah diving
hehe~





tempat wajib pergi kalau kawasan itu ada hardrock


30 jan 2010:

melepak di coffee bean discovery mall selepas cari dvd jojo tak jumpa-jumpa
rupa-rupanya memang belum keluar lagi
ciss!!


manicure~


nail art 1



melepak sambil tengok sunset sambil makan kfc
dekat hotel bali garden


ini monument nama-nama orang yang mati kena bom dekat club pada tahun 2002
yang ramai mati orang aussie
untuk maklumat lanjut sila google sendiri


di jalan legian
kawasan yang terkenal dengan pub, bar & club
memang terbaik kepada yang suka berhibur sebab club tutup pukul 5 pagi
:D


macam chia haram yang ditahan pak polisi
:P


nail art 2
hari-hari boleh tukar warna sebab murah
ngee~




melepak-lepak di apache bar tengok live band


teman baik saya yang comel~


kami mabuk dengan coke
;)



farid excited dengar lagu lucky sehingga menarik saya ke depan pentas
"lucky im in love with my best friend"
lucky kah kamu?!
atau malang bersama saya!
harharhar
^_^


31 jan 2010:





sebelum check out chill dulu dekat pool

..........

ini gambar-gambar hotel yang kami tinggal:


3 hari 2 malam di starlight villa, lovina


bilik dia super duper cantik ok
terasa macam honeymoon pula



villa ni cantik tapi jauh
2 jam perjalanan dari kuta
duduk sini berbaloi kalau nak tengok dolphin

&

4 hari 3 malam di bali garden beach resort, kuta






kawasan hotel ni memang cantik & mewah
siap ada 3 swimming pool lagi
tapi bilik dia macam HARAM
tolonglah upgrade perabot kat bilik itu
tak padan langsung dengan harga satu malam US$95
dah la buruk gila siap reput-reput lagi!

..........


memang tak perasan ada lebam dekat peha sebab tak sakit
sampailah baya yang tegur
agak besarlah juga lebam ni
ma kata ntah-ntah kena gigit dengan .......
sumpah seram ok!



ps, bali percutian terbaik saya setakat ini