Monday, August 31, 2009

merdeka! -update-

selamat ulang tahun yang ke 52 Malaysia
:)

untuk pengetahuan semua cikgu fadzillah sirat masih hidup
dia sekarang berada di icu hospital serdang
marilah kita sama-sama berdoa agar dia cepat sembuh


ps, infomasi yana memang tak pernah tepat!
suka-suka hati cakap orang dah meninggal..
lain kali kau suruh adik kau selidik dulu

Sunday, August 30, 2009

orang gemuk memang selalu kena perli..

untuk pembacaan yang lebih jelas
sila klik gambar
(nak diet pon salah..)

memujuk dengan lagu rock
sangatLAH tak romantik!

lagu rock jiwang pulak tuh

blackrose - cinta abadi
(sila klik tajuk lagu untuk dengar)


ps, i tetap sayang YOU orang tua!

Saturday, August 29, 2009

tq for reading my blog

but
i don't think i owe you an apology statement
especially in public

because i already did it personally
and it is up to you whether to accept it or not..

and

fyi,
this is real me


ps, manusia memang selalu tidak berpuas hati

Thursday, August 27, 2009

mimpi

isnin lepas aku bermimpi
mimpi yang tidak pernah aku jangkakan
mungkin juga kelakar bagiku
persoalannya
salahkah aku berbahasa dengan dia menggunakan

i & u

kerana aku ditegur oleh emaknya

"tidak manis begitu"

aku menyoal kenapa?
dan
kenapa aku dijawab oleh jam bangun sahur..

-mimpi yang tiada jawapan-

kalau tidak manis "i & u"
kata ganti diri apa yang boleh aku gunakan?


ps, bercita-cita ingin menjadi seperti Nur..

Monday, August 24, 2009

ada satu je tobey..

pacik ini je gambar salsa yang sempat diambil
ni baru nak mula berpegang-pegangan tangan
:D

apa yang menarik pasal salsa?
jawapanya ialah kita boleh menari bertukar-tukar pasangan!
so banyaklah lelaki-lelaki gagah yang i boleh peluk~
:P

dan..

sarinaaaa
ini gambar kasut yang i beli $10 tu
sangat murah ok!


cantikkan!
kawan i kata nampak mahal~


ps, alhamdulillah..
sejak 3 hari yang lepas juadah berbuka puasa sangat lazat!
ada je orang jemput datang rumah~
tak terasa langsung seperti di luar negara
:)

Saturday, August 22, 2009

org terawih ko ber'party'!

bukti:
hey!!
there's my name
&
i am NOT drinking
(cina pun pandai hormat melayu ok)

mari lihat gambar-gambar lain~





















happy birthday joanne
xoxo


ps, satu2nya melayu yang dijemput
siapa kata saya racist
:)

Friday, August 21, 2009

selamat berpuasa semua

dengan ini saya
NURUL NADIA MOHAMAD SHAHRUM

ingin memohon maaf kepada semua umat manusia sama ada
yang masih hidup ataupun meninggal dunia
dibulan ramadhan yang mulia ini marilah kita sama-sama menuju ke arah kebaikan
insyaAllah..

buat DIYANA ASFIAN:
komen aku yang sangat panjang di'FB' itu memang ikhlas dari aku
tetapi dengan apa yang kamu balas aku tidak yakin itu "i was just kidding around"
salah ke aku menjelaskan perkara yang tidak benar dalam apa yang kamu pikirkan?
hanya kerana sebiji HP kamu mengelarkan aku sebagai pengikut?
sedangkan aku tidak tahu bahawa kamu sudah memilikinya
aku juga yakin HP itu dipasarkan untuk diguna oleh ramai pengguna
hanya kerana aku ini adalah saudaramu
maka aku adalah peniru jika aku membelinya?

bagaimana jika aku ini bukan sebahagian dalam hidup kamu
tentu tidak akan ada apa-apa yang terjadi bukan?

jangan bersikap terlalu prejudis dengan ayat
"i always lead u"
kerana sesungguhnya kamu itu memang memiliki kelebihan berbanding ku

sejujurnya yang bukan dari mulut aku ialah
-oh by de way u dress up i dont think u have "myown taste laaa...''-
hanya itu yang assignment


ps, tidak pernah ada istilah siapa ikut siapa kalau seseorang itu mahu milikinya..

pengakuan..

aku mungkin dibenci oleh keluarga kerana kedegilanku
aku mungkin dibenci oleh saudara-mara kerana kebiadapanku
aku mungkin dibenci oleh rakan-rakan kerana kelantanganku
tetapi apa yang benar itulah aku

aku bukan insan sempurna yang ingin dicontohi
aku bukan insan terkenal untuk diketahui
aku bukan insan terbaik untuk mempengaruhi
tetapi dalam kekurangan ada kelebihanku

dimana kau meletak aku itu hak engkau
dimana kau menilai aku itu pilihan engkau
dimana kau menerima aku itu kehidupan engkau

tetapi yang pasti
aku mengakui kesilapanku

sukarkah engkau?


ps, kadangkala berdiam diri bukanlah jalan terbaik..

Tuesday, August 18, 2009

hantu pulau!!

tiket flight ke kota bharu sangat murah
jadi marilah kita ke pulau perhentian
1-4 oktober 2009
insyaAllah jadi
:D


ps, sudah bincang sama rakan-rakan
wee~

Sunday, August 16, 2009

surat cinta..

dari jiran bangang yang dikasihi!

persoalannya:

sejak bila pulak rumput tepi jalan jadi harta kau?!

sekarang ni:

aku parking kereta luar pagar
bukan atas rumput dalam pagar rumah kau
lahabau!


ps, sialan haram punya mat saleh
memang menguji jiwa raga betul hidup dekat perth ni
tekanan.. tekanan..

Friday, August 14, 2009

pulang!!!

insyaAllah akan pulang ke KL sempena menyambut hari raya aidilfitri pada
18 september hingga 25 oktober
jemput-jemputlah ke rumah ye~


ps, baru je haritu ngadu dengan tobey takde baju raya
sekali malam ma telefon bagitahu baju raya i warna biru!
yeay~

Thursday, August 13, 2009

1 Malaysia

undilah lagu 1 Malaysia pilihan anda dengan melayari
kita sebagai rakyat Malaysia patut menyokong usaha kerajaan
:)


ps, jatuh cinta dengan lagu Inilah Malaysia
by Jaclyn Victor & Arch Little Danielle
muziknya sangat menarik & segar~

Monday, August 10, 2009

red.. djambu..

i pun naik jambatan masuk hutan jugak!
siap pergi pantai lagi
:D

perjalanan dari bandar perth ke albany mengambil masa 4 jam
tujuan utama kami ialah nak bawa effa yang datang dari sibu jalan-jalan
effa sekarang sedang bercuti selama 2 bulan
insyaAllah hujung bulan ni dia akan pulang semula ke moscow
apa yang menarik mengenai trip ini ialah saya hanya mengeluarkan wang sebanyak

tiket tree top walk $8
lemon squid & potato puff $8.70
chocolate $9

$25.70 sahaja~

duit minyak, hotel & makan semua ditanggung beres oleh hisham & salwa
sebabnya mereka dah kerja!
TERIMA KASIH
haii untungnya kawan dengan orang yang tak berkira ni
alhamdulillah..








































gambar banyak dipetik oleh hisham since dia seorang je lelaki yang pergi
baik betul hisham ni rajin betul ikut perempuan berjalan
kalau lelaki lain jangan harap la
kagum kagum


ps, "plssss LAH nadia" bak kata lisa
masuk hutan macam orang nak pergi shopping!
tak perlu kot handbag besar & skirt
:P