Wednesday, July 29, 2009

si comot & perkasa!

bila dua2 dah bosan gini la jadinya~








ps, cepatnya rambut kamu panjang ye!

stop right now thank you very much!

5 perkara yang anda rasa anda patut berhenti melakukannya:

1. makan banyak

2. melayari internet

3. memandu dengan laju

4. membeli-belah

5. mengedik


ps, bukan setakat 5 tapi 100 kot!

Tuesday, July 28, 2009

sedikit

tadi selepas pulang dari kelas salsa terkejut tengok ada t.v dalam bilik!
what a surprise~
iye t.v itu bkn plasma
t.v itu bkn lcd
tapi saya tetap bersyukur dengan pemberian dia!
terima kasih japo
:)

ps, lepas ni boleh tgk t.v kat bilik
xyah duk kat hall dah~

sumpah tak tipu boot ni nama nadia
sila tekan!

Sunday, July 26, 2009

maafkan saya..

walaupun kita sebilik
walaupun kita bersama
walaupun kita berbeza
walaupun ada hari-hari kita tidak ketemu
walaupun kamu tahu ada orang lain yang menanti saya
saya tahu kamu sabar..

saya belajar kamu kerja
saya muda kamu tua
walaupun saya tidak pernah mengucapkannya
tapi saya mahu kamu tahu
saya sangat sayangkan kamu
dan
sekarang saya mahu kamu tahu
bahawa saya mula menyintai kamu

kita yang rasa
walaupun orang lain mengata


ps, perangai saya memang begini
mudah mesra dan manja dengan sesiapa
kalau ada orang lain yang perasan
maafkan saya..

Saturday, July 25, 2009

kata-kata..

hidup ini sebenarnya terlalu meletihkan
letih sementara menunggu masa hadapan
penyiksaan yang tiada bandingan
bila?
tiada jawapan yang dapat merungkai
yang pasti ia akan datang!


ps, perasaan kacau bilau sejak dua tiga hari ini
apakah itu satu petanda aku akan mengalami musibah?
atau sekadar musim 'pms' yang semakin menghampiri..

Wednesday, July 22, 2009

baca saje lah!

smlm pergi dinner dekat annalakshmi dgn perth couchsurfing group
apa yg bestnya kat annalakshmi ni?!
yg bestnya anda boleh mkn seberapa byk mana yg anda suka & anda boleh bayar ikot suka hati anda!
tak kisah la 50 sen ke $2 ke ataupun $100
yang penting janji bayor~
nak tahu maklumat lebih lanjut sila la klik kat word annalakshmi tu

maaf saya agak selekeh :P


insyaAllah dijamin halal sebab makanan kat situ semuanya vegetarian
:D

riena!!!
tadi saya dapat hadiah dari malaysia~

nak tahu apa isinya?!


jeng jeng jeng..


usb cable camera, charger hp, blusher & gloves!
tiba2 sesat ada mouse
pelik sungguhlah kak long ni!
ntah sapa punya la..
pape pon suke la ko kan
lepas ni boleh letak gambar kat blog
hoho~
*nadia tak boleh hidup tanpa blusher


pagi tadi time nak mandi ternampak kesan merah kat peha
nak kata ada rasa gatal2 takde plak
tiba2 je muncul!
dlm gambar nampak kecik je tapi actually besar
benda ni boleh hilangkan?!
kalau tak kuranglah hantaran saya nanti
huwaaaa :`(

btw ini masakan pertama saya sejak balik dari msia harituh!

bkn kuey teow goreng tapi kepah yg telah dipotong dua & digoreng sama cili
so jadilah chilli mussel!
haha~
klo mcm ni la pemalas confirm takde org mau kahwin sama u la nadia


ps, saya keliru, jiwa tertekan, hati merana..
kenapa ye?!

Tuesday, July 21, 2009

kenangan oh kenangan!

Adalah baik sekiranya anda menulis 20 perkara yg org xtau semasa kecil anda. Dihujung entry, anda harus memilih 5 org utk ditag. Anda amat bertuah jika ditag saya sbb sy ingin tau lebey lanjut tentang zaman comel anda dulu...

1)masa aku kecik bf aku mat saleh tuh. nama dia michael. bkn michael jackson ye tp michael ziemer! hampir 10 thn kami lost contact tapi jumpa balik kat fb. thx to fb~

2)best friend aku time tadika ialah hazzim hamdan. kitorg nakal gila. sumpah aku ckp ciri2 kewanitaan tiada lgsg dlm diri aku. tgh2 hari buta boleh naik basikal pusing taman. sampai mak aku mengamuk!

3)aku ngan hazzim suka buli endah nabila. dia ni time kecik2 manja gila. suka ngadu2 ngan mak. aku mmg kureng sikit orang manja2 ni. tapi bila dh besar dia hot seyh. haha!

4)aku & hazzim terpisah sebab kitorg dua2 g overseas ikot parent. dia g u.s aku g aussie.

5)jumpa balik time form 1 tapi dah tak rapat & bercakap sgt. malu kottt :P

6)kat lutut aku ada parut mcm paku.

7)sebabnya aku naik gelongsor buat ala2 superman. gelongsor dulu2kan buat dari kayu. xmcm sekarang dh moden guna plastik siap warna warni lagi!

8)masa luka tu aku bajet nak rahsia. xnak bgtau mak aku. so aku pon senyap la naik bilik terus. sekali mak aku nampak darah menitis atas tangga. apa lagi kena sound la! "ko ingat ko dah besar sgt?!"

9)mak pon mandikan aku. tgh2 mandi bpk aku sampai dari ofis then terus la ke klinik. doc yg rawat aku sungguh baik siap bg lollypop lagi :D

10)disebabkan aku sekolah rendah kat aussie. jadi time balik msia aku tak bole baca b.melayu. loser gile wei! fuck btol la. jadi mak aku pon tpaksa upah cikgu dtg umah ajar aku & adik aku. kesimpulannya BM aku dpt A tuh! (saje nak bgtau yg aku ni pandai sebenarnya. dlm mase sethn je dh terer~)

11)cikgu maths fadzillah sirat merangkap guru pengawas penah panggil & sound aku supaya jgn rapat dgn fadil. sebabnya dia kata kitorg bkn muhrim. tapi biasa la aku kan degil. so mesti balas balik. "kitorg ni sepupu la cikgu. mak kitorg pon xkesah so cikgu xpyh kecoh2 la!" (dan sesungguhnya aku menipu kerana fadil tiada langsung pertalian darah dengan aku)

12)masa sekolah aku antara pelajar yg aktif! cikgu2 suma syg aku tak kurang gak ada yg benci sebab aku slalu kuar kelas. tp bila exam ok je result. jd cikgu takde point nak marah! haha. pdn muke cikgu :P

13)penah kene sound ngan ustazah sbab xpakai tudung! cisss. aku tak kesah dia nak sound aku tp pantang aku bile ckp parent aku xreti didik anak! hanjing la luuuu

14)aku pengerusi kelab kebudayaan kat sekolah. sgt aktif k. kelab aku menang persatuan paling aktif 3 tahun berturut2! & tidak terkecuali aku pengerusi paling aktif. kenangan babe kenangan!

15)selain dari itu aku juga pengerusi kelab koir, serta ahli jawatankuasa pengawas yang paling cemerlang! saya la ketua displin pengawas yg paling cool ;)

16)group koir aku penah menang tempat pertama. rm5000 tuh! tp cibai duit kena ambik ngan sekolah. akhirnya setelah aku gado2 ngan pengetua dapat la kami rm25 seorang! haha.

17)lagu sekolah sri indah aku ngan kak alice yg gubah & tukar lirik utk mlm patrotisma. selepas persembahan pengetua suka & setuju jadikan lagu itu sebagai lagu rasmi sekolah & digunakan sampai sekarang. sangat bangga weii!! aku & kak alice dpt sijil ngan duit sagu hati sebagai penghargaan :)

18)time sekolah aku sgt hebat dgn kebudayaan tapi bila masuk ask @ aswara aku jadi loser sebab suma gile hebat weii. aku sangat kagum!

19)oh ye aku penah naik basikal g sekolah ngan besties tapi tak lama sethn je kot. haha. mak aku xbg naik basikal tp aku degil nak naik gak. aku malu xnak org anta aku g skolah! ngehhh~

20)so bila dah umur 17thn aku ambik lesen & bpk aku bg kereta utk kegunaan aku! yeayyy~
oh tak lupa aku antara budak pertama yg pakai hp kat sekolah. gila blagak aku. haha. form 1 dah ada hp. nokia 3310 lagi tuuu!

21)tambahan: sampai ke hari ini kalau aku ada kat msia guru penolong kanan cikgu hawa, cikgu haslinda shahrom & cikgu2 lain mesti panggil aku dtg sekolah sebab nak minta tolong ajar budak2 utk persembahan. sebab kata diorg selepas ketiadaan aku kelab kebudayaan telah mengalami zaman2 kejatuhan! apa la weii. penat aku maintainkan kelab tuh selepas kak alice. korang musnahkannya mcm tuh je! cisss

saya nak tag tobey! pacikkk sila buat ye
:D

ps, saya sangat bangga!
sampai sekarang cikgu sekolah masih rapat dgn saya siap bole sms2 lagi.
btw cikgu ainol & cikgu jason antara guru yg terbaik pernah sy jumpa
tak lupa cikgu rosyatina & cikgu abidah..
sayang cikgu semua~

Friday, July 17, 2009

you have been tagged! -updated-

1. How old are you?
- 22

2. Are you single?
- yup

3. At what age do you think you’ll get married?
- 27! insyaAllah..

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
- im single. no boyfie :(

5. If not, who do you want to marry?
- anybody who love, want & care for me forever

6. Who will be your bridesmaid or your best man?
- too many to list! & of course my besties~

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
- beach & traditional pls :D

8. Where do you plan to go for honeymoon?
- hawaii!

9. How many guest do you think you’ll invite?
- depends on abah

10. Will that include your exes?
- maybe if they wanna come why not?!

11. How many layers of cake do you want?
- depends on how many years of our relationship~

12. When do you want to get married? Morning or evening?
- im not a morning person so evening is the best!

13. Name the song/tune you would like to play at your wedding?
- lagu cinta by dewa 19

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
- normal! pity my friends if i want fine dining :P

15.Champagne or red wine?
- no No no no..

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- of course days after the wedding laa

17. Money or household items?

- i prefer money ;)

18. How many kids would you like to have?
- 2! max 3~

19. Will your record your honeymoon in DVD and CD?
- absolutely!

20. I want to know their wedding plans:
- ckin, riena, sarina, nisa, yana & red!~


tidak ketinggalan TOBEY yang disuruh oleh red :P

ps, love is in the air~

Monday, July 13, 2009

you know who you are ;)

hadiah 1:
kad & stella mccartney perfume

terima kasih sebab ingat birthday saya
:)

hadiah 2:
t-shirt ukraineee~

pacik masa kat airport saya tak sangka kamu gagah
bukan sepatotnya u kurus kering ke?!
haha :P
& to be honest saya sangat malu waktu itu tapi pura2 tak malu sebab parent u sgt cool~
kirim salam sama mereka ye!


ps, ma bilang tahun depan dia nak fridge magnet ukraine
boleh?

Friday, July 10, 2009

assignment lagi..

tadi dapat tajuk untuk tugasan baru

RACIAL HARASSMENT

siapa2 yang pernah kena atau ada kaitan silalah kongsi2 ye
:D

ps, tiba2 macam suka pulak dapat topik ni.
hehe :P

Wednesday, July 8, 2009

pindah rumah!

minggu lepas agak sibuk sebab baru buka sem & :

bersepahnya katil saya..

dah la bilik sempit lepas tu ada plak orang menumpang!


kat KL aku ternampak gambar raya lama
bila tak pasti tapi rasanya tahun 2000
masa ni macam baru2 lagi balik msia dari melbourne

haha! lawak dol~
muka suci murni gila pakai tudung
sebabnya kena paksa dengan nenek kot
macam ni baru la cucu 'nek'kan!
:P

ps, hujung bulan ni pindah lagi..
ni semua sebab pasal u la gila!!

Thursday, July 2, 2009

anak baru!

syalia batrisya bt ahmad faizal hisyam
26 jun 2009 @ 4.12 p.m

amacam?! ada gaya ibu solehah tak?


dah besar nanti jangan nakal2 ye..


dengan atok


dengan wan


anda mahu lihat wajah saya tanpa make-up?

1

2

3

tadaaa!~


tak ada edit2 okeh!
kulit saya sangat licin & gebu~


ps, 3 orang dah anak abang aku weii
nadia bila nak kahwin ni?!