Tuesday, November 25, 2008

malaysia? tokyo? singapore?

the malaysia trip has to cancel due to raining day!
buuuuuuuuuuu~
we have to postpone it until next year semester break in june
so abah i wanna follow you to TOKYO!

please please bring me! i beg u. BRINGGGGG ME!!!!!

and singaporeeeee here i come :D

.........................................................................................................................................

boyannn, suddenly i misss u!


i wanna visit u in berlin againnnnn



actually to be honest..
where's my rome t-shirt?!
you idiot!
!!

Saturday, November 22, 2008

aktiviti minggu ini

inilah aktiviti paling seronok yang perlu dilakukan selepas exam dan semasa cuti sekolah!
aku berusaha membuat terjunan beberapa kali dengan harapan boleh kurussss


amaran: semua aksi dibawah dilakukan oleh pakar!


1.

bersedia untuk mengurangkan air kolam

2.

terjunan maut sambil membuat muka retard
(wajib pandang kamera)

3.


berlagak tenang sambil tarik nafas..


mungkin ini lah antara punca kenapa aku break off! sebab bf aku dah tak larat nak layan gf sewel agaknya! hahahhahhahaa~

so

DON'T DO THIS AT HOME!

pape pon aku suke k

peace ^_^

Friday, November 21, 2008

jangan nangis!

*semua gambar dalam ni tiada kaitan dengan entry :)

Tiba2 aku kena tegur dgn lect aku sebab mjd terlalu sensitive! Aku bkn sensitive cuma aku tak bole tgk org menangis. Bila aku tgk org nangis mula la aku nak nangis sama. Aku mudah tersentuh dgn bede2 yg bkaitan dgn perasaan ni. Xbole dgr org cite kena dera, sakit, kena pukul ngan suami, anak tak bole nak sekolah, tak cukup mkn, kena buang dgn family, mak ayah xsuka, bcerai dan sebagainyalah. Kalau aku nak list satu2 mmg pjg berjelalah.


saya dan kak long sedang menatap baby yg sgt comel!
(siapa boleh bagi saya baby yg secomel ini?)
mari2! saya nak baby~


inilah saya! baby yg comel. haha


Ain, jiran aku pon ckp “muka je rock tapi jiwang!” :(


nilah ain si cantik!
(dia dah nak kahwin januari ni)
sedih2 :(


Lecturer aku kata aku tak boleh jadi mcm ni, sebab bede2 ni suma akan jd kerjaya aku (kalau aku pilih keje ni lah). Mana bole kalau org nangis aku nangis. Macam mane aku nak dgr or nak settlekan masalah kalau belum pape aku dah nangis dulu.

Kaunselor, penasihat, psychologist xboleh nangis. Sepatotnya kita la yang bantu bagi nasihat, kuatkan semangat org tu, bg cadangan utk selesaikan masalah tp klo aku dah meleleh dulu, mmg tak settle la masalah! Hahhahaha :P


iya aku tahu xperlu letak.. tapi nak letak gak sebab comel!
baru beli semlm~


Sebenarnya lately ni baru aku senang nangis, mudah tsentuh. Kalau dulu jgn haraplah. Aku la manusia paling susah nak nangis. Aku akan nangis kalau masalah tu aku dh xbole pikir and kalau nangis pon jgn harap la depan org. Dulu kene marah ngan lecturer violin (yg aku rasa garang thp gaban) pon aku rilex je. Sampai dia plak yg geram! Hahaha. Bkn ego, tapi takde perasaan nak nangis!

Sooo skang ni bila aku dh stat nak nangis, JANGANLAH MARAH!!!

Tapi whatever pon btol sgt kata lecturer aku, sebagai pelajar psychology kita kenalah control perasaan kita. Kawal k, KAWAL! Hoho.

Jadi kesimpulannya..

JANGAN MENANGIS!!!!

Ps, sebenarnya tak suka pada org yg kuat nangis. Mcm LOSER k! erkkk.


aku yang bosan menunggu kat pavilion..


::nanti saya buka PUSAT MENGADU AIR MATA! mari-mari datang::

Thursday, November 20, 2008

tukar email

my new officially email address:

nnadiams@yahoo.com


please delete kakilolly@yahoo.com from your account.
i won't be using that anymore starting from now on because of some stupid reason (hate it)

thank you!

Tuesday, November 18, 2008

tagged by tobey maguire


1. List these rules on your blog.

2. Share 7 facts about yourself on your blog.

3. Tell 6 unspectacular quirks on yours.
4. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
5. Link the person who tagged you.

6. Leave a comment for each blogger.

7 facts abt me:
  1. i'm a girl
  2. i'm a malay girl
  3. i'm a malay malaysian girl
  4. i'm a malay malaysian girl who comes from kuala lumpur
  5. i'm a muslim malay malaysian girl who comes from kuala lumpur
  6. i'm a muslim malay malaysian girl who comes from kuala lumpur and currently studying psychology
  7. i have just put 6 facts about myself. there, 7 facts about me
hahaha

6 unspectacular quirks:
  1. i am very good in handling things with wheels. this means i can roller blade, i am soon to be first female F1 driver
  2. i have no problem swimming. i can be calm enough to float
  3. im not a fan of the starwars series and i didn't watch clone wars the animation
  4. i don't watch house md, grays anatomy and ER
  5. i read my emails daily
  6. i read news about politics but i don't want to be a politician
here is the link to my tobey maguire!

7 persons to tag...

sabrina
belle
farhana
syafiq
abg hafiz
anne
niesa

Saturday, November 15, 2008

bermain-main

last sabtu kami ke p.d tanpa dirancang. ketika melepakkan diri sambil menghidu asap rokok yg tak pernah baik utk kesihatan bersama rakan-rakan di rumah kak ina kat jln ipoh, tiba-tiba aku dengan bangganya mengajak mereka ke p.d! memang hobi aku suka buat kerja gila :)

dalam pukul 3 a.m lebih gerak la kami ke p.d. bajet nak buat girls day/nite out la ni. haha~

sampai p.d dalam pukul 4 pagi, time tu suma dah ngantok n penat tahap gaban. so apa lagi kami pun pasang la khemah kat tepi pantai. sangat la susahnya nak pasang khemah ni! dah la golap, angin plak mak aiii kuat nak mampus! nak tak nak kenalah juga pasang sendiri (selalu tak penah heran sebab budak laki ada. tulah pentingnya kenapa kena ada lelaki! huii.)

lepas pasang khemah semua terus membuta! tapi biasalah aku mana boleh tidur kalau keadaan tak selesa.. cuaca plak sejuk nak mati. so apa lagi keretalah jadi tempat penyelamat! dalam pukul 6 pagi masuklah aku dalam kereta. barulah aku boleh tidur dengan lenanya~

so ni antara beberapa gambar yang sempat dirakam sebelum kami berangkat pulang. betul2 buang minyak. sebab pukul 11 pagi dah chow balik k.l! huh.


dengan cik murni yang tak berapa nak mulia!


ain.nad.lynn.k.ina

ni lah wajah-wajah yang kata u hensem wahai tobey maguire
(except i k :P)


serius aku tak paham apa yang kami cuba lakukan!


dengan anak penyanyi popular! jayjay~
haha :D


cuba membawa diri ke tengah lautan
crocs dengan spek tak boleh tinggal k
tuh nyawa aku!


jeng3. inilah kasut kesayangan yang membawa aku kemana sahaja!
gbar d snap oleh lynn tanpa kebenaran aku..



tiada kaitan dgn entry.. rama-rama ni sangat la besarnya.
melekat betul-betul kat grile pintu aku
baru snap tadi selepas diberitahu oleh adik
(mungkin ada orang nak datang rumah kot! tapi sekarang dah pukul 4.30 pagi. ermm)


sekian, terima kasih.

Tuesday, November 11, 2008

Tak Suka!

kenapa orang suka pinjam duit dari aku? kenapa orang suka minta? kenapa orang suka paksa-paksa kesian walaupun aku dah kata aku tak boleh bagi dan tak ada duit! mereka tak faham ke?!

korang ingat aku kaya sangat ke? korang ingat bila bapak aku dato aku banyak duit? weiii aku pun dapat elaun sama macam korang juga! aku bukan anak dato k wei. bapak aku dato shahrum. isteri pada dato shahrum, datin tazimah sangat la kedekutnya! kalau aku minta rm2 dari mak aku pun dia akan tanya aku nak buat apa. jangan ingat aku dapat duit ikut suka hati aku je! PAHAM TAK KORANG??!!!!! so lepas ni bila korang susah tak ada duit jangan minta dari aku. KORANG TAK RETI KE NAK MANAGE DUIT SENDIRI?! kalau dah tahu tak ada duit nak lepak, tak payah la lepak! susah sangat ke?!

lagi satu aku paling pantang dengan ayat "nad, aku pinjam/pakai duit kau dululah, nanti aku bayar balik bila dah dapat duit!" weiii memang babik la ayat ni kalau korang ambik tapi tak bayar balik. serius!!!!

kalau korang dah pinjam, please lah tolonglah bayar balik! tak payah la sampai nak kena minta. kang bila aku minta korang marah plak. tak suka. kata kedekut, kata aku berkira! so faham-faham sendirilah. nama pun PINJAM! for sure lah kena PULANG balik!

dah cukup aku malas nak bebel panjang-panjang. kesimpulannya AKU MEMANG TAK SUKA BAGI ORANG PINJAM DUIT, melainkan aku sendiri yang nak bagi pinjam.

SO LEPAS NI JANGAN HARAP KORANG NAK PINJAM DUIT DARI AKU! SEBAB AKU TAK AKAN BAGI!

ni hutang yang belum dijelaskan lagi, so pada sesiapa yang berkenaan tolonglah bayar:

1. rm200

2. rm1000

3. rm143 + dress hitam aku

4. hutang beli rokok yang dah berlambak tak pernah bayar!

5. hutang phuket.. yang ni aku excuse. (bff u don't worry k! bile ada duit u bayar)

ps, tak suka juga orang nak pinjam barang-barang aku, termasuklah pemadam aku!

>>mungkin muka aku muka orang minta pinjam kot. ermmmm

lesson: kalau aku tak bagi pinjam tu, maknanya memang aku tak nak bagi! aku pun dapat duit dari mak ayah aku juga. so tak kan la aku asyik nak kena sedekah kat orang je. harap maklum!

nadia: tak suka bagi orang pinjam sebab tak suka pinjam~

PADA SESIAPA YANG TERASA AKU MINTA MAAF! TIADA NIAT CUMA LUAHAN RASA

ayat-ayat cinta

azizul saya curi ayat kamu!

sayang tu bukan perkara main-mainan kata yg boleh diluahkan sesedap rasa. kalau salah luah, malu berbalik ke diri kita.

sangat suka dengan kata-kata ini~

ps, ditujukan kepada semua :)

Friday, November 7, 2008

Jom Kahwin!

Daniel kekasih lama :P datang rumah aku tadi. terkejut dia tengok khemah kahwin betul-betul ada kat depan rumah aku. mati-mati dia ingat aku yang kahwin! u gile pe i nak kahwin mengecut! tak sesuai seyh. macam kena tangkap plak. haha.

sebenarnya anak jiran aku yang kahwin. so petang tadi ada la aku tolong sikit-sikit bungkus bunga telur. dalam fikiran aku dok pikir2, leceh gak nak kahwin ni ek. persiapan mak aiii. huhu. sebelum ni bukan tak ada yang dah kahwin dalam family aku. kakak and abang aku dua2 dah kahwin. tapi maklum la time tu aku tak berapa nak masuk campur sebab banyak perkara orang yang settlekan dan dalam erti kata lain 'malas sebenarnya' hehe. so tadi kena la tunjuk2 muka. nanti apa plak kata jiran2. diorg pon masih mengekalkan ciri2 gotong-royong. masak sendiri, pasang khemah sendiri, segala2nya sendirilah. macam kat kampung plak. khidmat katering yang orang selalu guna ni diorg tak pakai langsung. senang cite macam orang dulu2 la. aku pon pelik gak pesal diorg tak guna katering. mungkin nak save bajet kot. huhu.

tengah sibuk dok tengok2 diorg pasang khemah, tiba2 akak ipar aku cakap. "kakya sok kahwin macam ni la!" aku jawab "taknak la. penat! huhu. kenduri confirm kat hotel punya" kah3.

berbalik pada daniel tadi, ntah apa penyakit sawan yang kena pada dia. tiba2 dia cakap kat aku "u kahwin jom tahun depan!" aku punya la terkejut. dia ni gile ke apa. tgk kenduri kahwin, dan2 ko pun nak kahwin juga ek. hahha. tapi aku cool je walaupun hati dah kembang-kempis. aku jawab kat dia "kenapa nak tahun depan, esok la kita kahwin kan best" jawapan yang dia beri pada aku ialah "u ni gelojoh tak abih2!" hahhaa. celaka gile~

Thursday, November 6, 2008

bukan pencinta kucing!


i definitely cursed tahi kucing!!!!

aku sumpah untuk tujuh keturunan
babik betol, kerana taik kucing aku kene cuci tayar kete aku.
bau gile haram!
patutnya after balik dari exam aku dah boleh tido.
sangat marah ni. grrrrr

Tuesday, November 4, 2008

sibuk

maaf lama tak post entry baru

saya sangat sibuk!

sibuk dengan bermacam-macam perkara:
hospital la, exam la, sakit la, assignment la, jalan-jalan la, macam-macam laaa.

doakan saya lulus peperiksaan dengan jayanya

kepada yang rindu saya:



ini saya :)

ps, azizul saya perlukan bantuan kamu lagi!
jangan menyesal kenal saya :P