Saturday, October 25, 2008

tak malu!


tgk budak yang pakai baju jingga tu. cuba teka apa dia buat??? haaa. dia sedang menonton satu laman web lucah! yg memang sangat selucah-lucahnya! macam siyal. marah niiiii.

aku bukan nak sibuk or nak jadi macik. tapi apa ke halnya kalau kot ye pon stim, agak2 la kan. ni dah la internet cafe awam. orang sikit punya ramai. duduk tengah2 alam. lepas tu dia boleh takde perasaan suka2 je layan porn! kepala otak dia. orang yang lalu lalang kat situ semua terkejut nak mati tengok perangai dia.

yang lagi sakit hati meja kawan aku betul2 sebelah dia. kawan aku ni bukan orang m'sia tapi dari spain n italy. ada 2org. diorg ni plak yang boleh malu kata tak senonoh. yang lagi best budak ni pakai t-shirt sukan sekolah tu. nama skolah dia SMKB.

nasihat: kepada budak ni bertaubat la (mcm la dia baca blog aku. hoho. mampos la) nak tgk porn tgk la kat rumah. tak pun tgk la kat mana tempat rahsia/peribadi sendiri. kalau tak mampu nak pasang internet sendiri. nak beli dvd sendiri, kesimpulannya tak payah tgk! tgk sendiri punya lagi baik. ;)

ps, aku rasa mcm nak bagi kaunseling je kat budak ni. hoho :I

Thursday, October 23, 2008

ambiklah syafiq

nah bagi lagu ni kat lynn!



jangan sedih. enjoy :)

saya boleh berbahasa melayu!

Michael Godin Wrote:
>USERNAME: GLOBETROTTER87
>GENDER: Male
>AGE: 21
>LOCATION: Singapore - (none) - Singapore

>ARRIVAL DATE: 23.10.2008
>DEPARTURE DATE: 25.10.2008
>NUMBER OF PEOPLE: only me
>ARRIVING VIA: Air Asia from SG. Arrive at 2230 at KUL

>Selamat petang, apa khabar?

>Nama saya Mike. Saya orang Jerman dan Rusia. Saya sudah
>belajar di Amerika dan Belanda, sekarang saya pelajar
>kursus perniagaan di Universiti Teknologi Nanyang di
>Singapura.

>Di sini saya belajar bahasa Melayu untuk dua bulan
>tetapi bahasa saya bukan baik.

>Esok malam saya pergi KL, mau tinggal dua hari barulah
>(sabtu) pergi Melacca. Ok my Malay is not that good yet,
>but I hope I can improve it a bit in Malaysia.

>It would be great if it would work out to stay at your
>place. Drop me an email (michaelo87@yahoo.de) or a SMS
>+65 *35 **773.

>Hope to see you soon. tk, sampai nanti dan selamat tinggal.

Sayalah Michael Godin!

Im so impressed with his bahasa melayu k! mamat ni hantar message cakap nak tinggal dengan aku untuk 2hari kat couchsurfing.

apa yang perlu dikagumkan disini ialah dia bukan orang melayu tapi masih hendak cakap bahasa melayu dan sibuk nak belajar bahasa melayu.
kita yang sememangnya orang melayu ni pula yang malu dan berlagak hendak cakap orang putih. (ni termasuklah aku :P)

selalunya aku tak terima lelaki untuk tinggal dirumah aku tapi bila dia dah cakap melayu aku pon jadi teruja untuk terima dia dan kenal dia dengan lebih dekat lagi (aku letak dia kat rumah abg aku, sebelah rumah aku je pun!) pandai dia guna bahasa untuk memikat hati aku! ngeh3~

Wednesday, October 22, 2008

today is

diyana birthday


happy birthday cousin!!!!

all the best in your life..
good luck in everything what you do
ps, jom bercuti lagi ^ ^

Saturday, October 18, 2008

mari melepakkan diri!

rabu:
last wed pergi bukit permai with apo and fadil. mula-mula tak plan pon cos ingat nak beli burger je then trus balik tapi last2 boleh makan burger sambil menikmati keindahan kl di waktu pagi di bukit permai (bukit permai ni pernah msk mastika cos tempat remaja bromen dlm keta). best seyh!

saya yg gile dgn baju tdo k! slamber~

apo!! bawa saya ke bulan :)
cantikkan view. gambar tak clear
(pakai hp cokia)

apo.nad.fadil
(muke kenyang lpas melantak burger!)

khamis:
ma call ajak teman dia kat seri pacific hotel. lepas tu terus ke the mall for lunch. hujan lebat tahap gaban nak cross balik hotel tak sanggup. jadi kesimpulannya mari naik teksi! dia charge rm5 dari the mall ke seri pacific. gile mahal!! padahal seberang jalan je.

malam g tgi friday's lagi :) but this time g ngan adik n abg faizul plak. makan fried calamari, chicken fingers and cookies & cream for desert. air stil ambik ultimate strawberry. memang tak boleh tukarlah ;) while adik makan beef rib and abg faizul ambik tgi burger.

adik dah terpedaya dgn ultimate strawberry

abg faizul muke boring tunggu makanan

jumaat:
for the 1st time teman ma & abah pergi majlis rasmi. selalu jangan harap. ni pon setelah dipaksa. bapak malu gila k. sampai2 je orang sambut. dah la ramai gila mamat-mamat kat situ kot. then duduk meja paling depan since abah pengerusi ptptn. tapi cool jugak because boleh borak-borak dengan vip2 yang lain such pengarah urusan ptptn, mariani & co and president dari management & science university, uncle prof. dato' mohd shukri. after abah giving some speech mulalah edisi makan2 :)

after majlis balik hotel and tukar baju. abah has to go to majlis lain plak. and ma ajak g jalan2 (shopping sebenarnya. hehe) so we choose pavilion. since situ je tempat shopping paling best now. ma yang banyak beli siap kasut, hangbag lagi. head to toe la senang cite! dah alang2 kat pavilion tiba2 ma kata nak tgk mizah. haha. agak terkejut juga la. tapi layankan aja. so off we go to forever21. baru je masuk belek2 baju trus nampak mizah. ma kata "tak cantik langsung. mcm ****** *** je muka, berani nak cari pasal ngan u ye" hahaa! yang lawak dia cuak gile k. tak tentu arah after nampak me n my mom. mesti dia ingat kitorg g sana nak serang dia. padahal kitorg nak shopping je! ngeh3. so beli la a few tops kat forever21 tu :) thanks mommy! u'r the best~

after lated lunch terus balik rumah tido! then malam went to cu ida's house for makan2 dgn sedara mara lain. lepas tu g rumah fadil n lepak kat puchong dgn kila, apo, ijan, chong n lain2. ingat nak g kl. tapi mls!

sabtu:
ada class. tapi ponteng!! tido sampai ptg and terus update blog ni. malam ni plan nak mkn steamboat depan club ngan kak nana, tak pun nak g open house dengan lynn n syafiq. tgk la mana yang jd. if anything best happen, aku update k ;)

Thursday, October 16, 2008

saya seorang sepi

baru ada peluang menonton sepi di youtube tadi



memang sepi sepi sepi..

Tuesday, October 14, 2008

don't be lazy

kenapa saya sangat malas? saya malas sejak lahir kot dan kerana kemalasan saya, saya telah ditegur oleh en azizul kerana tidak membaca surat khabar tp i dah promise u starting from today i akan bace paper~ guys i didnt know what is chikungunya! huhu. shame on me :( bukan i tak nak baca paper tapi paper tak de kat rumah. maklum la rumah bujang (alasan je ne. internet kan ada!)

because of my laziness i got 50% for my planning strategy! 50% marks je. hey how im going to pass? i need atleast 60% tau. pn sailajah just call me last night to inform that all my group member only got 50%. the reason of it is we didnt submit our group assignment. actually this is not my fault pon tp because of my laziness, i still have to blame myself jugak. me as a leader of the group patot kene tgk whether my group member submit assignment ke tidak pada lecturer. lucky im quite close with pn sailajah, if not for sure she has failed us!

i really hate to admit this but im such a lazy ass. katakan malas pada saya! mom always mad at me about this too but what to do since im her daughter good or bad thing about me she still has to accept it. sorry mom :(


iklan jap:

im so lazy to practice violin too! but hell i miss them~

worst than that i didnt stay up during exams and i was so lazy to go for consultations with the lecturers, but somehow my result turned out to be just fine. its just not fair for those yang study really hard kan.. so yeah please no more lazying!

and what did i do yesterday?? yes i studied the whole afternoon after class. im so not used to read the thick textbooks dah k. i wonder what happened to me. im not motivated and im so restless. so tommorow im gonna push myself to finish up the revision and on next week i shall start with my last assignment pulak. the topics are all simple but because of my laziness the whole revision thingy is taking days. my god i so cant wait to finish up my degree. i want to be on holidays. long ones. i want to travel to many places and when im done with that then i start working. so please do this for real. atleast save rm50 for a month k. i'll try my best not to buy unimportant stuffs. i dont need more shoes and clothes and bags, atleast for the time being.

p/s, my great buddies is coming to my house for dinner tonite! so since im no longer lazy i'll cook alottttts of food :)

Monday, October 13, 2008

open house + pregnancy

finally i got the chance to meet ain. it had been ages! had a great time chatting and gossip all over stuff. cool seyh :) thanks to the open house~

ain is getting married next year and on this 22th november is her engagement day. omg! i was really surprised. i still remember the time we're playing those masak2 games together and today she been telling me "aku nak kawin tahun depan dgn laki umur 35thn!" i was like terkejut nak mati and my reaction is "ko biar btol??!!" huhu "aha serius babe".
so ain congratulation in advance! im so jealous of u k :( bile la aku nak kawin n sapelah yg bakal propose aku ne?! gagaggaggaga~

ok that was my first surprise, and my second surprise is my bestfriend cousin is pregnant! pija just turned 15 this year and this is her 2nd pregnant (the 1st one she dah gugur without telling her family. bf dia yg bwk g klinik haram. gile celaka punya jantan!!!) heyyy! what happen to nowdays teenager??!! dont they think about their future? im not saying im good and i know dont jugde our future by our past. but if u dah pregnant at the ages of 15.. u think lah what u gonna be when u turn 20?! i dont care if some of u reader calling me macik because of not my open-minded but borrowed of nabil's word "lu pikir la sendiri!"

seriously if i think of sex, fun and ect i also wanna play now. plus my friends who already did sex said that sex is the best thing in the world! u cant describe how it feel and once u did it u wanna do it again. so bygkan la sendiri! but after i think what my mom always nasihat me when i was child is "its no worth it to nikmat sekarang but later on u'll menyesal like forever and there's no another chance to get your virgin back!" pity your husband who willing to give u a thousand RM for hantaran but got u with no more virgin that u already gave to another guys just for free of charge. how stupid u are!

lesson from my mom: virgin je benda yang paling berharga pada pompuan. if u hilang for free tak gunalah jadi perempuan..

(and insyaallah i'll pass it to my future daughter too!)

lesson from me: kasihani la bakal suami anda! bagilah dia merasai diri sebagai suami yang sebenar! ceih~

cheers ppl :)

Saturday, October 11, 2008

thanks god its friday!

went dinner at tgi friday's with my besties last nite. we were too full to eat chocolate malt cake for dessert =(
kenyang gile nak mati k!
i had mac & cheese for appetizer and beef ribs for main meal. the tastes was super delicious especially for beef ribs and ultimate strawberry daiquiri but so so for mac & cheese (hate myself for choosing the wrong one, some more im not very into cheese pon. mak bilang "dah gemuk xboleh mkn cheese byk!" huhu). usually i'll ate fried calamari but since my friend dah pilih so i bajet konon nak tukar selera la. padahal i mmg jenis pandang pertama, once dah suke forever suka :)

actually im too lazy to write so let the pictures speak ok?

nampak sedap dats y i pilih

i gave 5 stars

dessert yang tak habis makan

pleaselah order ultimate strawberry daiquiri if u eat at tgi
superrr damn sedap!!!
(but please ask for VIRGIN if not they will put some rum in it)

thanks to kak nana for the lovely dinner~
anyone? ada sape2 nak belanje saya makan?
just text me k ;)

(sorry pics a bit blurr. i snap using motorola k3)

Friday, October 10, 2008

to sluty slut

fyi, i live for the future and not for the past.
past is past and what's done is done.
i dont want to know anything anymore.
so please just bug off and let me live a peaceful life.
i know that someday your going to get back what u did to me.
because karma's going to hit u :)
well nothing lasts forever baby!

Thursday, October 9, 2008

bad nadia

p/s, a reminder to myself: nadia you shall not spend your money buying unnecessary tops and please lah no more shoes. no more not even a pair. please try and save up your dad money and do exactly what your mom asked you to do: SAVE! and do it for real this time.

nice kan!! ^ ^

shit! i just bought a pair of guess wedges last monday. ok ok after today no more. i promise! lol.

anyway thanks abah for the money :)
you know i always love you!

SHOPPING IS ALL I WANT!!!

Sunday, October 5, 2008

anger management

so he says.
maybe true.
maybe circumstances.
maybe chronology of it.

Saturday, October 4, 2008

terlewat

ye ye saya tau saya lambat..
tapi saya nak ucap jugak

selamat hari raya everybody~

maaf zahir & batin :)