Tuesday, December 30, 2008

to whom it may concern..

on marriage

love one another
but make not a bond of love
let it rather be a moving seas between the shores of your souls
fill each others cup but drink not from one cup.

give one another of your bread but eat not from the same loaf
sing and dance together and be joyous
but let each one of you be alone.

even as the string of lute are alone
though they quiver with the same music.


kahlil gibran (from the prophet)

Tuesday, December 23, 2008

aktiviti di singapura

almost seminggu dah pulang ke kl.
tapi baru nak update.
sorry~

10/12/08:

semua benda ada jual kat sini k
murah pulak tu!


-sampai kat airport singapore dalam pukul 8.30 pagi.
-lepas ambil bag terus aku nampak kak ana n meen kat arrival hall.
-breakfast kat delifrance mkn chic sandwish + kopi.
-letak bag kat rumah kak ana at ang mo kio.
-lunch dengan abg yan n ima kat mamak raffles square area.
-beli patung simpsons untuk adik.
-pergi little india.
-pergi mustafa centre (24hours mall).

11/12/08:

dalam hujan sempat lagi posing :D


melawat orang mati~


saya cuba call dia.. tapi tak dpt :(


with kak ana


with kak ina


-pergi muzium philatelic.
-lepas tu pergi muzium peranakan pulak.
-jalan-jalan kat area fort canning link eventho tak masuk sebab time tu dah maghrib.
-makan dekat restoran sakura (if tak silap).

12/12/08:

-time for shopping~
-pergi orchard road dan masuk semua kedai yang menarik kat situ.
-tak sampai berapa jam aku dah spend $400 = RM1000.
-pergi amk hub mall n tengok bolt.
-before tengok wayang makan mc'd dulu.

13/12/08:

credit to kak ina :)


mereka kembar!


ima.kak ana.kak ina.nad


tak tahu apa yg ima sedang cuba lakukan!
haha~


semua merah-merah seyh!


ni lah rupa sup tulang merah..
sekali cuba pasti nak lagi!


-lepak + lunch kat rumah abg yan.
-after lunch layan dvd.
-around 7 p.m pergi night safari.
-beli sup tulang merah dekat beach road.
-layan sup tulang merah (sedap gile k wajib makan kalau datang singapore) kat rumah!

14/12/08:

kami takut hujan!


wajib naik kalau datang sentosa


bukan lakonan
tapi memang tekun membaca~


hantu jepunnnn


takde keje :P


gambar ni paling best!
credit to me~
jangan marah kak ana ;)


-pergi sentosa island beramai-ramai!
-ambil packages $53
-sangat la happeningnya~
-abg faisal belanja pizza after pulang dari sentosa :)

15/12/08:

the padang


aku jelos melihat mereka!


dengan yasmeen

tak faham nilai seni apakah yang ada kat gambar ni


singapore river


-jalan-jalan kat raffles square + singapore river.
-beli patung spawn untuk adik.
-pergi asian civilisations museum.
-jalan-jalan around singapore parliament + the padang + supreme court.
-makan secret recipes kat marina mall
-pergi orchard road untuk sambung shopping!

16/12/08:

sorry tak berapa clear.
dekat middle finger tu ada corak bintang~


aku pilih color grey tapi jadi black pulak :(
btw tq kak ina~


-pergi amk hub mall n buat manicure/pedicure :D
-terus pergi airport.
-lepak kat mc'd dengan kak ana, kak ina, meen n kak lynn
-boarding pukul 9.40 p.m
-sampai kl pukul 10.40 p.m


to all of u guys tq for everythings! big2 hugs~

Saturday, December 13, 2008

buang duit!

aku berjaya stay di singapore 2 hari tanpa mengeluarkan wang.
sebabnya kak ana/kak ina yang bayar semua.
dari makan-teksi-tiket museum semua dia yang bayar.
tapi hari ini aku dah buang $400~
niat kat hati tak nak shopping :P
bila dah pergi mall terus sawan nampak barang.
bertambah plak dengan krimas.
memang macam apa la sales dia.

dah la barang kat mango ni kalau tak sale pon dah murah.
lepas tu buat pulak sale separuh harga.
memang saja cari masalah laaa

tu belum lagi korang masuk:
forever21.dorothyperkins.topshop.m&s.fcuk.
warehouse.missselfidge.zara
+
butik2 yang takde brand tapi baju cantik2

sooooo

salah ke aku membeli?!


ps, bak kata kawan aku: bukan NADIA lah kalau tak SHOPPING~
hehe ^_^

Wednesday, December 10, 2008

dapat ke pergi?

5 more hours flight to singapore!!!
so cant wait to see kak ana and the whole gang laa~

will be in singapore until 16th of dec.

excited than that?

i got an offer from edith cowan university yesterday:

Dear Ms Mohamad Shahrum
LETTER OF OFFER
I am pleased to offer you a place at Edith Cowan University (ECU). Any further conditions indicated below:

Principal Course at Edith Cowan University (Provider Code: 00279B)
. Course Offered: Bachelor of Arts - Psychology and Counselling - (CRICOS Code 060853B)
. Commencement Date: Monday 23 February 2009
. Course Duration: 3 Years
. Total Course Fees: AUD$57,180*
. Date of Orientation: Wednesday 18 February 2009 at 9:30am at ECU Mount Lawley Campus

since aku dah study psychology sekarang aku boleh la transfer credit n skip mane yang tak perlu. semua lecturer + dekan support aku study kat ecu sebab course dia psychology and counseling. aku dah dpt dua bidang, itu yang menguntungkan.

masalahnya sekarang abah bagi ke aku belajar jauh-jauh ni?!!!!

perjalanan dari kl ke perth ambik masa 7jam. takde la jauh sangat kalau nak compared ngan u.k/europe/u.s tapi aku tau abah mesti tetap susah gak nak lepaskan aku sebabnya dia tak suka anak2 dia jauh dari dia. lagi2 la aku yang memang ada masalah mental sikit ni! ngeh :P

tapi saya nak pegi jugak. tolonglah bagi kakya pergi abah!!!!

pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Tuesday, December 9, 2008

syarin sakitttt

syarin still tidur masa aku baru sampai


syarin masuk hospital sabtu lepas sebab ada kuman kat paru-paru. berkejarlah kami ke hospital pakar ampang puteri sebab nak tengok anak buah kesayangan. sampai sekarang dia masih berada di hospital. tapi hari ini dia dah dipindahkan kat HOSPITAL SERDANG.


menangis bila dah terbangun


abah bising sebab abang aku hantar syarin kat hospital swasta. 'hospital kerajaan kan ada kata abah', buat apa nak membazir bayar mahal-mahal. duduk satu malam pon dah dekat 2ribu!! jadi gunakan lah perkhidmatan hospital kerajaan dengan sebaik mungkin. abang & kakak ipar aku tak berapa nak setuju. kata mereka pula, 'mereka masih mampu nak bayar'. tapi disebabkan malas nak bising-bising dengan abah diorang pun tukar juga. huuuu~


syarin happy je main dgn barney :D
tak heran pon duk hospital murah ke mahal
hahhaa~


pada sesiapa yang berkenaan marilah melawat


SYARIN ZULHISYAM a.k.a UTUK

Wednesday, December 3, 2008

kami dah berkawan sejak sekolah!

sleepover at my house to prepare some food before trip


ina dan riena bermain dengan telurrr


me and my besties went to sungai lentang, pahang last wednesday. we really had a great day there. at first we planned to have picnic at janda baik but after we arrived, there is no fun place to picnic at all. we asked a couple of guys there but they all told that this is the only sungai to picnic! we asked about air terjun too but the pakcik told us that there is no air terjun in janda baik! we all were liked very erkkk! biar betul. because what i had read and google in web before, there is so many cantik places to lepak! huhu :( maybe our eyes were covered by... hoho~


bermula adegan bakar-membakar


after a mini discussion with my besties, we all decided to go elsewhere. i gave some suggestion on where to mandi sungai since i always went out with my exbf group dulu. hihi! besties choose sungai lentang. sungai lentang is about 15-20mins from janda baik. if you go to kuantan and use the highway, u'll see its on the right side of you.

once we arrived at sungai lentang, were all very excited! and the most important thing here is the AIR TERJUN!!! woohooooo~


sempat posing :D


muke bapak serius k! haha~


then we start to bakar membakar. this is the difficult part of the trip (nak menghidupkan api boleh buat aku sawan n menyanyi macam orang gila) but we all still managed to do it. go girls! yeay!!

yoga2


after the bakar-membakar session finished, we all jump to sungai together (sejuk nak mampos k! this is the reason why i dont really like sungai + licin) in sungai we played some game and it was damn fun k! mcm siyal masing-masing esp me the drama queen :P


niesa si gila yg cuba merogol :P


kenapa suma org nak cium saya?!


angjing panas yang hangus


while chatting and playing games together, tiba-tiba one of my besties shouts "weii ada beruk wei. monyet! takottt. hahaha. monyet dah atas kepala aku!" hahahha. then we all start to grab our stuff and running to car like crazy! takot punya pasal. kiiii~


after saving our life from the monkey


bye-bye sungai and we continue our journey to genting highland at 7.30 p.m and safely arrived there at 8.30 p.m. we all didnt went for the rides pon because dah malam and plus hujan (actually mmg tak plan sebab mahal due to cuti sekolah) but we all still had fun and snapping pictures like hell!!! haha. fyi we played one indoor ride but i cant remember nama apa.



sempat lagiiii





my sexy pose! :D




at 10.30 p.m off we go to the curves! went to karaoke pulokkk. had 3 hours there at redbox. rm 38 per head is so expensive for me k!!! but still we had a blast time at karaoke :)



poyo sahaja!


disko2!


hanya lakonan!
SAYA HIDUP BEBAS TANPA ARAK


besties, i really had a great great time with u guys. hope we can do and planned trip like this every semester break and keep on continuing it until we have kids. hihi ^_^


ps, teringat zaman naik basikal pergi sekolah kan! sanggup tak nak naik kete sebab nak naik basikal! sangat la budak-budaknya zaman ituuuuuu.



ckin-sarina-nisa-nadia-riena-kak ain

friends forever babes!!!

pararraapappaararraapapap~
lagu apa?!!!!